KAMERMUZIEKWEEK - GRADOLI

aan Meer van Bolsena

 

Wil je je vakantie musicerend doorbrengen? En dat combineren met een duik in het schoonste meer van Italië? Ga dan een week lang de mooiste kamermuziek spelen of Italiaanse liederen zingen onder begeleiding van deskundige en enthousiaste Nederlandse docenten.
Je verblijft in een sfeervolle en prachtig gelegen agriturismo met uitzicht op het Lago di Bolsena (plm. 100 km ten Noorden van Rome). Aan het einde van de week geef je samen met de andere deelnemers een slotconcert in het prachtige zestiende-eeuwse Palazzo Farnese te Gradoli. Spettacolare!

Deze kamermuziekweek vindt plaats van 29 juni tot en met 6 juli 2019.

Voor details van deze week, ga naar www.kamermuziekgradoli.nl

 

Zingen is een heerlijke manier om – los van je muziekinstrument, alleen gebruik makend van je eigen stem – op een ontspannen manier muziek te maken.

Daarom is er dit jaar in het aanbod van de Gradoli-muziekweek voor het eerst de mogelijkheid om tijdens of na de reguliere lessen aan een koorproject mee te doen.

 

A.     Tijdens de dagelijkse ochtendrepetities zal er een koor worden gevormd, onder meer  voor de partners, familieleden en / of vrienden die met de deelnemers aan de week zijn meegekomen.

B.     Aan het eind van de middag (tussen 17:00 en 19:00 uur) is er een tweede mogelijkheid voor de instrumentalisten / ensembleleden om ter afwisseling en ontspanning in het “Gradolikoor” te zingen.

 

Het koor staat onder leiding van Arnoud Boerwinkel, gediplomeerd koordirigent uit Amsterdam.

Om de verbinding te leggen met de lokale bevolking, zullen voor deelname aan beide koren ook inwoners van Gradoli worden uitgenodigd. Dat betekent dat voornamelijk Italiaanse liederen zullen worden gezongen.

Dat kunnen hedendaagse populaire volksliedjes zijn, maar ook (eenvoudige) liederen uit de Italiaanse barok of renaissance, waar mogelijk meerstemmig.

De voertaal tijdens deze repetities is deels Nederlands, deels Italiaans.

Aan het eind van de week zal tijdens het afsluitende concert in ieder geval het ochtendkoor het resultaat ten gehore brengen van de muziek die ze gedurende de week hebben ingestudeerd.

Voor verdere informatie: bel of mail de dirigent.

 

Aanmelden kan via kamermuziekgradoli@gmail.com